Cum să ții o dietă cu un conținut scăzut de calorii

BLOG NutrițieLeave a Comment on Cum să ții o dietă cu un conținut scăzut de calorii

Cum să ții o dietă cu un conținut scăzut de calorii

Vrei să slăbești? Atunci este timpul să începeți să vă analizați obiceiurile alimentare și să țineți o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi, care să vă ajute să slăbiți într-un mod sănătos și progresiv. Nu mai căutați diete minune sau trucuri pentru a pierde în greutate! Mâncați bine, în cantități controlate.  Acest stil de viața vă va ajuta să oferiți corpului dvs. caloriile de care are nevoie pentru a funcționa sănătos, dar fără excese. 

Caloriile dintr-o dietă

Înainte de a vă îndruma cum să țineți o dietă cu conținut scăzut de calorii, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să înțelegem cum funcționează corpul nostru în raport cu alimentele și caloriile temute. Trebuie să clarificam un lucru: caloriile sunt necesare organismului nostru! Acestea reprezintă energia de care avem nevoie pentru a putea funcționa atât extern cât și intern. Fără calorii, am muri pentru că nu am avea forța ca organele noastre să funcționeze corect sau pentru ca noi să ne dăm jos din pat.

Pe de altă parte cantitatea de calorii pe care o consumăm zilnic este ceea ce ne marchează starea fizică. O persoană adultă are nevoie în medie de aproximativ 2000 de calorii (femei) și aproximativ 2500 (bărbați) . Aceasta reprezintă contribuția minimă de care organismul nostru are nevoie pentru a avea energia pe care o va folosi în ziua respectivă. Cu alte cuvinte: în fiecare zi ardem 2.000 sau 2.500 de calorii pentru a ne îndeplini sarcinile zilnice.

1

Dacă consumăm mai mult decât această cantitate de calorii zilnice excesul rămâne depozitat în corpul nostru . Această păstrare are loc sub formă de grăsimi saturate și, prin urmare, acumulăm grăsimi progresiv, determinând creșterea greutății noastre.

Soluția este clară: reduceți aportul zilnic de calorii . Dacă în loc de 2000, consumăm 1500, ne obligăm organismul să treacă la rezerva de calorii (grăsimi) pentru a o folosi ca energie. Prin urmare, rezultatul este că în acea zi corpul nostru va consuma 500 de calorii în plus care nu provin din dieta noastră. Cu această schimbare suntem capabili să slăbim în mod natural și fără a ne pune în pericol sănătatea.

O dietă plină de fructe și legume

Pentru a ține o dietă scăzută în calorii, primul lucru pe care trebuie să îl facem este o selecție a alimentelor pe care le putem include în dieta noastră. Înlocuim alimentele cu conținut ridicat de grăsimi și calorii cu cele bogate în nutrienți și sărace în calorii.

Una dintre aceste grupe alimentare sunt fructele și legumele. Sunt benefice pentru sănătatea noastră și ideale pentru hrănirea organismului nostru fără a oferi calorii în plus. De asemenea, rețineți că aceste alimente sunt de obicei foarte bogate în fibre

Pariați pe proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi

Proteinele nu pot lipsi din dieta dvs.! Adevărul este că va trebui să pariem pe proteinele ​sărace în grăsimi și, prin urmare, și sărace în calorii. În continuare, vom descoperi cele mai bune proteine ​​pe care să le introducem în dieta dvs. și, astfel, să pierdem în greutate:

Carne slaba

Carnea trebuie să facă parte din alimentația dvs. Evitați să mâncați carne cu grăsimi și optați pentru carnea macră (pui, curcan sau iepure). 

Pește

Deși este adevărat că peștele alb este mai puțin caloric decât peștele albastru, adevărul este că peștele albastru este bogat în Omega 3, un nutrient foarte sănătos pentru organismul nostru. 

Lactate degresate

Produsele lactate (brânzeturi, lapte, iaurturi etc.) sunt, de asemenea, recomandate în dietă pentru a pierde în greutate. Sunt foarte sătioase și, în plus, sunt foarte sănătoase, oferindu-ne probiotice vii. Dar, da, optați întotdeauna pentru versiunile degresate care reduc aportul caloric și grăsimi al acestor produse.

Albusuri de ou

Pentru a ține o dietă cu conținut scăzut de calorii, oul poate fi un ingredient foarte sănătos. Adevărul este că gălbenușul ne oferă o cantitate mare de grăsimi. Contribuția de proteine ​​se găsește, mai ales, în partea albă și, prin urmare, va fi un aliment esențial în dieta ta.

Carbohidrați integrali

Carbohidrații ne oferă o cantitate mare de energie. Tocmai din acest motiv, este un grup alimentar care este mereu în centrul atenției în rândul persoanelor care doresc să slăbească.

Prin urmare, nu eliminați carbohidrații din dieta dvs. ci pur și simplu învățați cum să îi mâncați pentru a obține cât mai mult din energia lor și pentru a evita stocarea acestora. În continuare, vom descoperi cum trebuie consumați carbohidrații pentru a fi sănătos și a pierde în greutate:

Întotdeauna în prima jumătate a zilei

Am spus deja că acest grup de alimente este foarte bogat în energie și, prin urmare, dacă îi mâncăm târziu în zi, nu vom consuma energia și se vor acumula în organism sub formă de grăsimi saturate. Prin urmare, soluția este că includem aportul său la micul dejun sau la prânz și, astfel, ne vom bucura de un corp plin de energie și vitalitate.

Cantități controlate

Dacă vrem să slăbim, trebuie să încercăm să evităm să mâncăm o farfurie imensă de paste sau orez, deoarece, așa cum am spus, acest fel de mâncare va oferi organismului o cantitate mare de calorii.

Carbohidrații albi vs. versiunea integrală

Carbohidrații albi au trecut printr-un proces de rafinare în timpul căruia și-au pierdut cea mai mare parte din nutrienți. Cu toate acestea, contribuția lor în zaharuri și substanțe chimice a fost crescută. Prin urmare, dacă cumpărăm versiunea integrală, consumăm un aliment mai natural și cu o contribuție mai mare în nutrienți și fibre. Acestea ne vor satisface apetitul mai mult cu o cantitate mai mică.

Desigur, consumul de carbohidrați simpli este total interzis într-o dietă pentru a slăbi. În general, este recomandat să vă limitați consumul zilnic dacă doriți să pariați pe o viață sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top