Care sunt avantajele vitaminei E

VitamineLeave a Comment on Care sunt avantajele vitaminei E

Care sunt avantajele vitaminei E

Vitamina E , esențială pentru organismul nostru, este un puternic antioxidant care ajută la protejarea acizilor grași ai corpului nostru și ne menține sănătoși de unele boli. Datorită proprietăților sale, a fost cunoscută sub numele de vitamina vieții și tinereții, deoarece ajută la lupta împotriva îmbătrânirii celulelor, favorizând aspectul pielii și părului, dar beneficiile vitaminei E merg mult mai departe, descoperă-le și Aflați cum să vă îmbunătățiți sănătatea datorită lor.Ați putea fi, de asemenea, interesat: Vitamina E te îngrașă?

Antioxidant puternic

Acesta este poate cel mai cunoscut beneficiu al vitaminei E, protejându-ne celulele împotriva compușilor toxici care intră în corpul nostru, combătând radicalii liberi care provoacă degenerarea țesuturilor, așa că a fost atât de asociat cu tinerețea și frumusețea piele . În acest fel, puteți combate îmbătrânirea prematură și puteți încerca să evitați acele riduri temute care semnalează trecerea timpului.

Pentru a face acest lucru, pe lângă incorporarea acestui nutrient în dieta dvs., îl puteți aplica direct pe dermul dvs. prin intermediul capsulelor de vitamina E. Una dintre cele mai recomandate opțiuni este prepararea măștilor de casă la care veți adăuga această componentă; Puteți vedea pas cu pas în articolul nostru: Cum să aplicați vitamina E pe piele .

Care sunt avantajele vitaminei E - antioxidant puternic

Ajută la combaterea infecțiilor

Efectul său asupra sistemului imunitar este dovedit, deoarece crește producția de celule de apărare și răspunsul celular la o infecție, fiind un aliat grozav atunci când vine vorba de boli virale.

În acest fel, va fi esențial să optați pentru acele alimente cu o cantitate semnificativă de vitamina E, cum ar fi:

  • Uleiuri vegetale: măsline, porumb de soia …
  • Legume cu frunze verzi: broccoli, spanac, blat etc.
  • Fructe uscate
  • ou
  • Fructe cu pulpă: kiwi, mango, prune …
  • cereale

Puteți extinde informațiile despre aceste alimente în: Alimente bogate în vitamina E.

Care sunt beneficiile vitaminei E - Ajută la combaterea infecțiilor

Promovează vindecarea

Vitamina E ajută foarte mult la vindecarea corectă, deoarece promovează formarea fibrelor elastice și a colagenului, fiind deosebit de benefică în cazul arsurilor . În acest fel, dacă ai sunat și te-ai scos din mână, poți reduce efectele soarelui prin acest nutrient; Cu toate acestea, acest lucru nu va scăpa de utilizarea de cremă solară și creme.

Care sunt avantajele vitaminei E - Promovează vindecarea

Mare protector

Acest aliat protejează membranele biologice ale nervilor, mușchilor și a sistemului cardiovascular , de asemenea , prelungește durata de viață a celulelor roșii din sânge și joacă un rol esențial în a ajuta corpul nostru în absorbția și utilizarea de vitamina A . Și celulele noastre folosesc vitamina E pentru a interacționa între ele, deci are o funcție elementară.

Care sunt avantajele vitaminei E - Protecție excelentă

Beneficiază organe importante

Unele organe primesc direct proprietățile vitaminei E, de exemplu plămânul , deoarece scade efectele nocive ale fumului de țigară, ficatul procedând la fel cu efectele alcoolului, în inimă ajută la prevenirea problemelor coronariene din cauza tensiunii arteriale ridicate și a colesterolului iar în creierul nostru combate degenerarea celulelor.

Care sunt avantajele vitaminei E - Beneficii pentru organele importante

Alte proprietăți ale vitaminei E

În plus față de toate cele de mai sus, vitamina E este cunoscută ca fiind un bun diuretic și pentru a favoriza cei care suferă de probleme de circulație , reducând crampe și greutate, deoarece ne protejează corpul de oxidare. În mod similar, poate ajuta diabeticii să-și regleze nivelul de zahăr.

Cu toate acestea, persoanelor cu probleme de sângerare – cum ar fi pacienții cu hemofilie – sau care iau medicamente anticoagulante, nu trebuie să li se administreze vitamina E.

Care sunt avantajele vitaminei E - Alte proprietăți ale vitaminei E

Acest articol este doar informativ, în Totcum.com nu avem puterea de a prescrie nici un tratament medical sau de a face orice fel de diagnostic. Vă invităm să consultați un medic în cazul prezentării oricărui tip de afecțiune sau disconfort.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Care sunt beneficiile vitaminei E , vă recomandăm să intrați în categoria noastră de medicamente și suplimente .sfaturi

  • Nu uitați că o dietă echilibrată este cheia unei alimentații adecvate
  • La momentul consumului, echilibrul este important, nu ar trebui să consumi excesul de vitamine, deoarece ar putea dăuna organismului tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top